Een reis van duizenden kilometers begint met een enkele stap.
Lao Tzu

Wie is Monique?

Aangenaam, ik ben Monique! En om maar meteen met de deur in huis te vallen: ook mijn rugzak is in mijn leven weleens te vol geraakt. Hoewel ik volgens mezelf het mooiste beroep heb dat er bestaat, stoeide ik regelmatig met een goede balans tussen voldoende ambitie, ontwikkeling en uitdaging aan de ene kant. Doen waar je blij van wordt, van betekenis zijn voor anderen en werken vanuit verbinding aan de andere kant. Waar ligt dan de grens? Door mijn rugzak bewust en met zelfreflectie uit te pakken, beet te pakken en los te laten, heb ik inzicht gekregen in waar ik heen wil en wat ik in die rugzak wil meenemen. Door hier geregeld aandacht aan te besteden, zorg ik ervoor dat ik de eigenaar blijf van mijn rugzak. En dat is precies wat ik iedereen gun.

Om je een beter beeld te geven: ik heb jarenlange werkervaring met groepen en individuen. Vanuit mijn werk in het sociaal domein heb ik veel verschillende mensen begeleid en gecoacht. Van een activiteitenbegeleider en maatschappelijk werker tot manager en weer dichter naar de werkvloer. Ieder met zijn eigen verhaal en struggles. Dat is wat ik inmiddels weet: voor niemand is de weg recht, zonder hobbels. Ik heb er mijn uitdaging van gemaakt om met ieder op zijn of haar weg mee te lopen en te kijken waar die hobbels zich bevinden. En hoe we mogelijk een andere afslag kunnen nemen.

Naar buiten

Dat ik daarbij kies voor een aanpak in de buitenlucht, is niet zo gek. Al mijn hele leven ben ik graag buiten. Ik speel tennis, fiets en wandel graag en doe aan hardlopen. In de winter ga ik skiën. Want de buitenlucht zorgt voor rust in mijn hoofd. Zodra ik buiten ben, ervaar ik meer ruimte, rust en acceptatie voor situaties. Of dat nu is in de zon, de wind of de regen.

Omdat mijn liefde voor het buitenzijn zo groot is, hebben mijn partner en ik de stad Dordrecht verlaten voor een nieuw avontuur in de Brabantse natuur. In Lage Mierde staat onze boerderij in het bos. Een schitterende plek vanwaar we zo de prachtige natuur in lopen.

Ik word blij van ontwikkeling, zowel bij een ander als bij mijzelf. Ook krijg ik energie van verbinding met anderen. Of dit nu individueel of met groepen is. Graag ga ik dan ook de verbinding met je aan en lever ik een positieve bijdrage aan jouw of jullie ontwikkeling door doelgericht aan de slag te gaan met de thema's die je aan wilt pakken. Als het even kan buiten, in de prachtige natuur!


Maak een afspraak
Wie is Monique? Wie is Monique?